Muraru Dumitru- Ciprian

Preoți slujitori Ianuarie 15, 2013

 

Preotul Muraru Dumitru- Ciprian, fiul lui Gheorhe și Tatiana Muraru, s-a născut la data de 11 iunie 1986 în județul Neamț, orașul Piatra Neamț.

În anul 2006 a absolvit Seminarul teologic liceal ortodox ,, Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Piatra Neamț. În anul 2010 a absolvit facultatea de teologie  ,,Dumitru Staniloae” din Iași, secția pastorală; doi ani mai târziu a absolvit Masterul teologic secția Teologie practică și facultatea de Științe ale Educației, specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău.

Între anii 2006-2008, tânărul teolog a cântat la strana Catedralei Mitropolitate din Iași, timp în care slujbele erau transmise la radiolul Trinitas.

În anul 2012 prin binecuvântarea lui Dumnezeu a fost hirotonit preot de către Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Teofan și numit preot misionar la parohia misionară ,,Sfântul Gheorghe” Horodiștea și suplinitor a două cătune: Înălțarea Domnului, Slobozia și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Cuzlău.

Părintele Muraru Dumitru Ciprian organizează periodic vizite pastorale și întâlniri cu tinerii din parohie în care discută probleme specifice adolescenților și vizioneză materiale video educative, pe baza cărora au loc discuții tematice și de combatere a fenomenului sectar.

Între 1-5 august 2012 parohia ,,Sf. Gheorghe”  în colaborare cu Sectorul de Misiune Prognoză și Statistică al MMB și autoritățile locale a desfășurat  ,,Tabăra din Pridvorul Satului” la care au participat 80 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. În cadrul taberei au avut loc jocuri de socializare, concursuri de tras cu arcul , vânătoare de comorii, discuții cu tematică religioasă, vizionări de filme creștine; programul taberei a culminat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la care s-au împărtășit toții copiii, organizarea unui foc de tabără și un pelerinaj la casa memorială a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

 În prezent părintele depune eforturi de a ridica biserica de piatră Sfântul Ioan Iacob Hozevitul care străjuie intrarea în satul Horodiștea așteptând parcă sosirea pelerinilor din toată țara pe aceste meleaguri natale ale Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.